De beste kunstkerstbomen

Laatste update op: 07/05/2018

Kerstbomen zijn misschien wel dé leukste manier om kerst in je huis te halen, en een mooie kerstboom (met de juiste versiering) staat nog goed ook! Sterker nog, er zijn veel mensen die de boom lekker na de Kerst nog wat weken laten staan! Hoe fijn als je dit kan doen zonder elke dag die naalden op te hoeven ruimen?! Kunstkerstbomen zijn steeds meer in opmars, en zijn tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden. Het is dan ook niet gek dat bijna de helft van de Nederlanders kiest voor een nepperd, en het heeft allang niet meer de neppe allure die het vroeger had. 

Kunstkerstboom voordelen

De grootste voordelen van een kunstkerstboom zijn dat je ze al snel meerdere jaren achter elkaar kunt neerzetten, en met hetzelfde gemak weer op kunt vouwen en in de doos op zolder kunt zetten - tot het volgende jaar. De meeste zijn erg handzaam en compact weg te stoppen. Verder heb je geen last van naalduitval, omdat de naalden zijn gemaakt van PVC (polyvinyl chloride) of van PE (polyethelyne), en deze volledig vastzitten aan de constructie. Elke dag weer met de stofzuiger in de weer is dus verleden tijd.

De beste Kunstkerstbomen

Als je kiest voor een kunstkerstboom wil je natuurlijk wel dat hij levensecht is, en niet of nauwelijks afdoet aan een echte. Er zijn een paar onderdelen waar je op kunt letten in het maken van je keuze, en een paar nice-to-haves. Zo moet de boom (en het onderstel) er uiteraard realistisch uit zien, en gemaakt zijn van mooie onderdelen en materialen. Verder is het handig als hij energiezuinig is, en een snelle opbouw- en afbreektijd heeft. Als laatste moet de prijs/kwaliteit kloppen, en niet te duur zijn - anders had je net zo goed een echte boom kunnen kopen. Let trouwens wel dat de boom het juiste formaat heeft, en dus niet te groot is voor je kamer. Deze maat staat altijd aangegeven bij de verschillende webshops.

 1. 1Central Park kunstkerstboom Canadian Deluxe 180cm

  Central Park kunstkerstboom Canadian Deluxe 180cm

  Categorie:Kunstkerstbomen
  bekijk product
 2. 2Triumph Tree kunstkerstboom forest frosted maat in cm: 155 x 119 newgrowth blue

  Triumph Tree kunstkerstboom forest frosted maat in cm: 155 x 119 newgrowth blue

  Categorie:Kunstkerstbomen
  De Forest Frosted is een kerstboom van Triumph Tree uit de premium collectie. De takken van de Forest Frosted zijn gemaakt van een combinatie van harde en zachte naalden. Dit zijn de kerstbomen waar ...

  Beschikbaar vanaf€ 109,-

  naar laagste prijs → bekijk product
 3. 3Kerstboom Excellent Trees LED Stavanger Green 180 cm met verlichting - Luxe uitvoering - 350 Lampjes

  Kerstboom Excellent Trees LED Stavanger Green 180 cm met verlichting - Luxe uitvoering - 350 Lampjes

  Categorie:Kunstkerstbomen
  De Excellent Trees® LED Stavanger kunstkerstboom 180 cm met 350 LED lampjes heeft zachte naalden en krijgt een mooie uitstraling door zijn vorm. De boom is 180 cm hoog en heeft een diameter van 110 ...

  Beschikbaar vanaf€ 199,95

  naar laagste prijs → bekijk product

Meer informatie en handige links

Reacties en discussie